Albatros Travel

Om Albatros, Adventure Marathon og løberejser 

Albatros blev etableret i 1986 og har, fra begyndelsen, formidlet rejser til alle verdensdele. Vi er naturligvis tilsluttet og registreret i Rejse-garantifonden og er endvidere medlem af Danmarks Rejsebureau-forening og en lang række verdensomspændende rejseorganisationer.

Albatros har meget tæt kontakt med sine rejseledere og samarbejdspartnere - og dette sikrer et højt kvalitetsniveau og stor sikkerhed omkring hele rejseforløbet.

Albatros´ hovedkontor i København er delt op i specialafdelinger, der enten dækker et geografisk område eller bestemte funktioner og rejsetyper. Dette sikrer, at vore kunder bliver betjent af den størst mulige ekspertise.
I 1998 fik Grundlægger og Adm. Direktør Søren Rasmussen ideen til at lave et maratonløb på Den Kinesiske Mur, som led i en større Kina satsning. I samarbejde med daværende formand for Dansk Atletik Forbund Thomas Thomsen blev der valgt et egnet stykke af muren og en rute blev målt op.

Det følgende år stod 300 danskere klar til løbe de 42,195 kilometer på og omkring Den Kinesiske Mur i det første Great Wall Marathon. Løbet blev en stor succes og i de følgende år er deltagerantallet støt og roligt vokset og i dag bliver løbet udsolgt hvert år med 2500 løbere fra over 50 lande. Løbet har kun været aflyst en enkelt gang i 2003 pga. SARS epidimien, og kunne således fejre 10-års jubilæum i 2009.

Succesen fra The Great Wall Marathon er siden blev fulgt op af andre eventyrlige løb. I 2001 så The Polar Circle Marathon i Grønland dagens lys, 2005 blev starten på The Big Five Marathon i Sydafrika.

Der har også været en række andre løb gennem årene, som dog ikke bliver arrangeret længere. Cruise Marathon på et krydstogtsskib i Caribien, Karen Blixen Marathon i Kenya, Petra Marathon i Jordan og Kilimanjaro Marathon hvor løberne først skulle bestige det knap 6000 meter høje bjerg for siden at løbe maratonløbet ned ad det.

Alle løbene bliver kategoriseret som værende Adventure Marathons og er således en del af en serie af maratonløb som foregår på usædvanlige steder, og hvor smukke omgivelser og en 'eventyrpræget' løbeoplevelse er vigtigere end at opnå en hurtig tid. For at et løb kan betegnes som Adventure Marathon skal det blandt andet opfylde følgende krav:

• Løberuten skal gå gennem enestående omgivelser med særpræget natur eller kultur.
• Underlaget skal være delvist udfordrende at løbe på som fx klippe, sand eller is og det skal være varierende undervejs.
• Ruten skal være yderst fysisk krævende, så gennemførselstiden bliver noget højere end i et typisk maratonløb.
• Ruten skal indeholde hårde stigninger og fald eller finde sted i stor højde.

Adventure Marathon løbene er alle opfundet og organiseret af Albatros Travel og deltagelse i løbene sker altid i forbindelse med en pakkerejse i det pågældende land, så deltagerne også får muligheden for at opleve den natur og kultur som de besøger.

Næste skud på stammen af Adventure Marathons bliver i 2013 hvor Myanmar vil ligge grund til The Bagan Temple Marathon. Et løb mellem mere end 2000 buddhistiske templer og pagoder fra 1100-tallet, små landsbyer og grønne marker indhegnet af palmetræer.

I 2009 begyndte Albatros Travel også at sælge rejser til Marathon Major løbene Berlin, Chicago og New York. Så der er også noget for løberen der foretrækker asfalt under løbeskoene.
Vores mål er at tilbyde gode rejser til fornuftige priser og yde god service både før og under rejsen, så du kan fokusere på selve løbet.

Har vi ikke lige en rejse til det maratonløb du havde håbet på at løbe, så kontakt os endelig, måske er rejsen på vej. Er I en løbeklub eller et firma som vil afsted sammen laver vi også gerne specialdesignede ture til jer.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

 

<%$ProActiveResources:FooterName%>
 
Albatros Travel

Tøndergade 16

DK-1752 København V
 
Tlf.:
+45 36 98 98 98
Fax:
+45 36 98 98 99
Man - Fre: 9:30-17:00